Vandaag voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

Welk zwembad past bij jou? (verschil opzet en frame)

Wil je graag een zwembad kopen, maar heb je nog geen idee welke het moet worden? Er zijn zoveel verschillende soorten en maten waar je uit kan kiezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij gaan je helpen met het maken van je keuze. Stel jezelf de volgende vragen:

Hoelang wil het zwembad laten staan?

Lange periode
Bedenk voordat je een zwembad aanschaf hoe lang je het zwembad wilt laten staan. Misschien wil je het hele zomer seizoen kunnen zwemmen zelfs met ‘minder’ weer. Dan kan je kiezen voor een bad dat sterker en duurzamer is. Frame zwembaden zijn daarvoor zeker geschikt.

Korte periode
Maar misschien wil je alleen de warme periode een bad neer zetten. Dan is het opzetten van een flink frame zwembad waarschijnlijk iets te veel van het goede. Een goede optie is een opblaas zwembad of een easy set zwembad. Deze zwembaden zijn snel opgezet en opgeruimd.

Hoeveel ruimte heb je voor een zwembad?

Check altijd hoe groot het zwembad maximaal kan zijn. Tip van ons! Meet van te voren goed welke maat je maximaal kwijt kan in de tuin. Let hierbij op dat een opblaaszwembad altijd uitzet. Sommige frame zwembaden pootjes hebben die naar buiten staan, en hierdoor meer ruimte in beslag nemen.

Hoeveel budget is er beschikbaar voor het zwembad?

De prijzen van zwembaden variëren enorm. Dit is compleet afhankelijk welk bad je zou willen kopen. Een opblaas zwembad is relatief goedkoop maar heeft geen lange levensduur. Een frame zwembad is duurder in aanschaf maar gaat veel langer mee.

Wie gaat er gebruik maken van het zwembad?

Moet het bad geschikt zijn voor kleine kinderen of moet het juist geschikt voor het gehele gezin?

 

Wanneer je bovenstaande vragen kunt beantwoorden, ben je klaar om gerichter een zwembad te gaan kopen.

 

Waar kan je nog meer aan denken bij een zwembad

Frame zwembad

Frame zwembaden zijn rond of rechthoekig en in meerdere afmetingen te koop. Door het frame en de robuuste liner (de “zak” die in het frame hangt en gevuld word met water) zijn de baden stevig en een stuk duurzamer dan een opblaas zwembad. Het opzetten en vullen neemt wel meer tijd in beslag, gelukkig hoeft dit maar 1 keer gedaan te worden. Omdat er bij de frame baden een filterpomp hoort, hoef je bij goed onderhoud het water geen enkele keer te verversen tijdens het hele seizoen. Wanneer je het bad goed onderhoud gaat dit jaren mee!

 

Plus- en minpunten:
+ Met filterpomp
+ Robuuste liner
+ Duurzaam en lange levensduur
- Hogere aanschafwaarde
- Niet snel klaar voor gebruik

 

Opblaasbare zwembaden

Opblaas zwembaden zijn beschikbaar in veel verschillende formaten, vormen en kleuren en is snel in gebruik te nemen. Je blaast het bad op, vult het met water en kan snel zwemmen!

Op deze zwembaden kan je geen filterpomp aansluiten. Houd wel in dat je na een paar dagen het water moet vervangen. Tip van ons! Wanneer je het water vervangt, maak het bad dan gelijk schoon met een doek en wat reinigingsmiddel. Een opblaas zwembad heeft geen lange levensduur en gaat gemiddeld 1 a 2 seizoenen mee.

Plus- en minpunten:
+ Goedkoop
+ Snel klaar voor gebruik
- Vaak water vervangen
- Beperkte levensduur

 

Easy Set | Quick Set Zwembaden

De Easy Set zwembaden zijn makkelijk en snel op te zetten. Deze ronde ‘zak’ heeft aan de bovenzijde een opblaasrand die als het ware op het wateroppervlak drijft. Op deze zwembaden is wel een pomp aan te sluiten.

Plus- en minpunten:
+ Goedkoop
+ Snel klaar voor gebruik
+ Met Filterpomp
- Beperkte levensduur
- Beperkte afmetingen

 

Opblaasbare Spa

De opblaasbare spa’s zijn net even andere koek. Deze bubbelbaden zijn makkelijk op te zetten en de meegeleverde filterpomp verwarmt het water ook nog. Genieten en ontspannen in je eigen tuin. Ook de kinderen zullen veel plezier hebben in dit bad.

Plus en min punten:
+ Snel klaar voor gebruik
+ Met Filterpomp
- Maximaal 4 personen
- Beperkte afmeting
- Hogere aanschafwaarde

 

Ondergrond ter bescherming van je zwembad

Zet je zwembad altijd op een gladde en schone ondergrond. Steentjes of oneffenheden kunnen het zwembad beschadigen. Wij raden je aan om een grondzeil of foamtegels neer te leggen ter bescherming van het zwembad. Lees hier meer informatie over ondergronden.

 

Zwembad reinigen

Wanneer je het beschikbare budget, maximale afmeting en type zwembad hebt bepaald, is het ook belangrijk om na te denken over hoe het zwembad gereinigd dient te worden en wat je ervoor nodig hebt.

Filterpomp
Er zijn verschillende filterpompen beschikbaar om het zwemwater te filteren, voor elke soort en grootte zwembad is er een passend alternatief. (Cartridge pomp - cartridges en filterwatten, Zandfilterpomp - zand en glasparels)

Reinigingsmiddelen
Om je zwemwater schoon en fris houden heb je naast een pomp goede reinigingsmiddelen nodig. Zoals chloor- en PH tabletten. Doormiddel van test strips kan je alle waardes goed in de gaten houden. Wij raden je aan dit meteen mee te bestellen.

Schoonmaak sets
Naast het gebruik van een filterpomp en reinigingsmiddelen, is het ook handig om wat apparatuur zoals bijvoorbeeld een zwembadstofzuiger, een zwembadrobot, een schepnet en/of zwembadborstels te gebruiken om overig vuil zoals bladeren en ongedierte uit het zwembad te verwijderen.

Bekijk hiervoor ook onze blog; Hoe houd je je zwembad schoon?

Zwembad extra’s

Vergeet het zwembad na gebruik niet af te dekken met een afdekzeil. Dit voorkomt dat vuil in het water terecht komt. Als je een zwembad koopt, wil je er misschien ook gebruik van maken wanneer het iets minder lekker weer is. Wij verkopen ook verschillende warmtepompen en overkappingen waardoor gebruik van het zwembad tijdens een minder warme dag ook ontzettend prettig zal zijn!

Coolzwembad.nl

Een zwembad kopen gaat heel makkelijk via Coolzwembad.nl. We hebben snelle levertijden en bieden de zwembaden aan voor lage prijzen. Wanneer het gewenste zwembad op voorraad is, en je bestelt voor 17.00h, versturen we het zwembad al op dezelfde werkdag.

Meer Tips

Bekijk onze kennisbank

Vragen?
[email protected]
+31 348 44 10 37