Vandaag voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

Waterkwaliteit: Schoon zwembad en zwembad water

Zwemmen in je eigen zwembad is natuurlijk het allerfijnste in een schoon zwembad. Hoe behoud je het zwembad water in perfecte conditie en voorkom je groen en troebel zwemwater?

Een zwembad kan je het beste schoonmaken wanneer deze gevuld is.

Filterpomp

Een filterpomp is onmisbaar voor het goed onderhouden van je zwembad en zwembad water en is beschikbaar in verschillende varianten zoals de filterpomp, zandfilterpomp en zoutwater systeem. Dankzij de circulatie van het water, maken schimmels, algen en bacteriƫn weinig kans en blijft het zwembad water schoon en helder.

Tip van ons! Laat de filterpomp altijd aan staan, ook wanneer het zwembad niet gebruikt word.

Reinigingsmiddelen

Het is van groot belang dat ook de waterkwaliteit van je zwembad goed op niveau blijft. Hiervoor zijn verschillende reinigingsmiddelen verkrijgbaar.

Het meest gebruikte reinigingsmiddel is chloor, maar is ook mogelijk met bijvoorbeeld een zoutwater systeem. De keuze is manier van desinfecteren is veel gebaseerd op persoonlijke voorkeur, budget of de al in bezit hebbende installatie. Zorg er ten alle tijden voor de PH waarde goed blijft! Dit kan je meten met een elektrische meter, tabletten en of PH waarde-strips.

Extra hulpmaterialen om het zwembad schoon te houden

Zwembad Accessoires

Naast het gebruik van een filterpomp en reinigingsmiddelen, is het ook handig om wat apparatuur zoals bijvoorbeeld een zwembadstofzuiger, een zwembadrobot, een schepnet en/of zwembadborstels te gebruiken om overig vuil zoals bladeren en ongedierte uit het zwembad te verwijderen.

En, vergeet het bad na gebruik, niet af te dekken met een afdekzeil of overkapping. Wanneer je een overkapping bij het zwembad hebt, kan je ook nog eens lekker blijven zwemmen als het iets minder zwemweer is!

Wanneer de zomer eindigt wil je natuurlijk het zwembad netjes opbergen zodat je er volgend jaar weer gebruik van kunt maken. Laat het water weglopen en maak het bad goed droog met een doek en breek het zwembad af. Voor het beste resultaat kan je de liner nog een paar dagen laten drogen in de zon.

Tip van ons! Smeer voor het opvouwen de liner in met wat talkpoeder, dan plakt het niet aan elkaar met op- en uitvouwen!

Opblaasbaar Zwembad

Een opblaasbaar zwembad heeft over het algemeen geen filteraansluiting en het zwembad water moet met enige regelmaat ververst worden. Als het bad leeg is, maak het dan gelijk schoon. Dit kan je doen met een doek en mild reinigingsmiddel. Zorg dat het bad goed droog is voor je het opbergt.

Meer Tips

Bekijk onze Kennisbank

Vragen?
[email protected]
+31 348 44 10 37