Vandaag voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

Zwembad Monteren

Gefeliciteerd met je (toekomstige) aankoop! Voordat je lekker kunt gaan zwemmen en afkoelen, is het van groot belang dat je het zwembad op de juiste plaats in de tuin op de juiste manier monteert. Bij elk zwembad wat wij verkopen word een duidelijke handleiding meegeleverd maar hierbij alvast wat instructies en tips van ons!

Locatie van het zwembad

Controleer of de plaats waar het zwembad komt te staan, stevig, plat (geen hopen of kuilen van aarde) en extreem waterpas is, met een maximale hellingsgraad van 3° op elk punt in het installatiegebied.

Zorg dat het oppervlak die u hebt geselecteerd om het zwembad op te zetten, volledig vrij is van stenen, stokken, scherpe voorwerpen en dergelijke.

Plaats het onderzeil of de foam tegels op de plaats waar het zwembad komt te staan. Bekijk meer informatie over ondergronden in ons blog; Maak langer gebruik van je zwembad met de juiste ondergrond.

Bekijk aan de hand van de meegeleverde handleiding, of alle benodigde onderdelen zijn meegeleverd. Zo niet, neem dan direct contact op met onze klantenservice.

Zwembad monteren

Zorg er voor dat iemand je kan helpen met opzetten en monteren van het bestelde zwembad.

Controleer of de buitenste afvoerstop in de buitenste afvoerkap zit en of de afdekking van de afvoerklep stevig is vastgeschroefd. Sluit de aansluitopeningen aan op de stoppers. (De buitenste afvoerstop verandert afhankelijk van de grootte van het zwembad.).

Monteer als eerste de horizontale buizen, en vergeet dezen iet door de lussen te halen.
Monteer daarna de T-verbindingen en voetstukken. Hierna monteer je de T-stukken en het frame, en als laatste de bodemlus.

Zwembad vullen

Nu is je zwembad gemonteerd en kan je het gaan vullen! Laat een zwembad nooit onbeheerd achter tijdens het vullen. Let op! Wanneer er meer dan 2,5 - 5 cm water samenstroomt aan een van de zijden voordat het midden wordt gevuld, staat het zwembad niet waterpas genoeg en dit moet worden gecorrigeerd. Laat het water volledig weglopen, demonteer het zwembad en bekijk opnieuw de ondergrond.

Nadat ongeveer 2,5 cm water op de bodem is gevuld, stopt u het vullen en wrijft u de kreuken uit de onderkant van het zwembad. Trek de buitenwand vanaf de bovenrand, helemaal rond de onderkant van het zwembad, zodat het gelijkmatig wordt gevuld. Na deze handeling kan je doorgaan met vullen van het zwembad. Let hierbij op dat je het bad niet te vol laat lopen!